Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 08-04-16

Van verschillende periodes in mijn leven weet ik niets meer. Zijn niet blijven hangen. Zelfs "losse
momenten", welke door mijn naasten probleemloos worden opgelepeld, zijn mij geheel ontschoten. Regelmatig prent ik mezelf in: "Dit is belangrijk, dit moet ik onthouden", om korte tijd later te erkennen dat ik de helft alweer helemaal kwijt ben.
Daarentegen blijven vaak de onbenullige zaken tot in detail in mijn hoofd hangen, om zich niet zelden op de meest vreemde momenten te openbaren.

Vorige week hoorde ik iemand zeggen dat hetgeen op je pad komt, arriveert als de tijd rijp is. Hoezeer je ook zou willen dat het eerder of later komt (of nooit?).

Ik fantaseer dat het met gedachten ook zo gaat; "het moment" bepaald wat je brein allemaal opvist. Overgeleverd aan "het moment", combineert mijn brein de meest uiteenlopende herinneringen tot een fabelachtig geheel. Alles kan.

Vanochtend vroeg ontwaakte ik uit een roerige nacht. Ik had het heet en lag nog maar half onder mijn dekbed. Op het moment van ontwaken, zag ik nog wat flarden voorbij schieten, maar nadat ik op mijn wekker de tijd zag staan, was van een "verhaal" al lang geen sprake meer.

Gelukkig kan ik ook gewoon (van)alles voor mezelf op een plankje schilderen om vervolgens weer af te plakken wat me niet bevalt. Een stukje "mij", hier en daar wat afgeplakt, verworden tot een prachtige compositie in rood.

Je kunt me kopen.
Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)

En de keren

"En de keren" - 2016
olie - tape - board
56,5 - 48,5 c
m


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits before