Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 25-05-18

Met het schilderen van het afdak achter ons huis, moest de kamperfoelie helemaal teruggesnoeid worden, waarmee ook onze voorjaarsgast zijn nestje zag verdwijnen. Toen ruim twee jaar later alles weer mooi volgroeid was, begon het tortelduifje opnieuw getrouw aan haar nestje te bouwen op exact dezelfde plek als voorheen. Een duivennest stelt niet veel voor, is ook slechts een tijdelijk verblijf voor een tweetal eitjes. Nu we bij mooi weer, dagelijks buiten eten, broedt onze gast stilletjes maar standvastig een meter of twee schuin achter ons op haar nestje.

Met het warme weer van de afgelopen dagen, is het schilderen in mijn atelier een relatief koele bezigheid. Ik werk momenteel aan enkele grote stukken en aangezien het schilderen met olieverf wat meer tijd vergt, kan ik mijn bezigheden mooi spreiden in de koelte aan mijn "schilderswand". Naast olieverf gebruik ik wol in mijn schilderijen, welke met een ouderwets paddenstoeltje tot dikken draden gepunnikt wordt. Het ambachtelijke punnikwerk werpt me terug naar mijn kinderjaren, zonder dat het resultaat een sjaal, muts of ander bestemd kledingstuk moet worden.

De beelden die ik als schilder maak, zijn plat. De "huid" van het werk wordt bepaald door het materiaal. Naast vorm en kleur, roept het materiaal voor mij ook herinneringen op. En daarmee gevoelens. Uiteindelijk bepaald het samengaan van de beelden in mijn hoofd en die op het board, of het mag blijven staan. Soms denk ik te weten hoe het wordt, maar uiteindelijk wordt het toch weer anders.

Duivenkuikens zijn kwezelige, grijze en nauwelijks behaarde schepsels met uitpuilende oogbollen op een mager kopje, gedragen door een veel te iele nek. Maar een week of drie later, als de veertjes gaan groeien, fladdert een prachtig vogeltje de toekomst tegemoet.

Altijd weer anders.Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
Duivenkuikens

Duivenkuikens
22-05-2018
Panningen


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits