Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 16-03-18

Met het verschijnen van deze Bits, is mijn koffer weer gepakt. Over een paar uurtjes vlieg ik voor de tweede keer naar Zuidoost-Azië, waar, na enkele dagen Singapore, Vientiane en Luang Prabang in Laos op het programma staan. Summerschool Masterclasses aan een select groepje jonge studenten van de kunstacademie aldaar. Afgezien van het bezoek aan Singapore, waar ik enkele dagen mensen en locaties ga bezoeken die mogelijk geschikt zijn voor de jonge, net afgestudeerde Laos-kunstenaars, ruim vier weken "back to basic".

1983. Volkomen bleu stap ik in de trein voor de intro-dagen in Maastricht. Ondertussen zoeken mijn ouders naarstig naar een onderkomen voor me en vinden in De Heeg (een toen nog volkomen afgezonderd nieuwbouwwijkje) net buiten de stad een zojuist ontruimd eenkamerappartementje waar een uitgelaten junk zijn sporen duidelijk heeft achtergelaten. Nadat alles volledig ontsmet is, kan ik samen met mijn ouders mijn spullen inruimen. Totale onwetendheid en naïviteit gaan moeiteloos samen. Ik volg een spoor waarvan het einde nog steeds zeer ongewis is.

In Vientiane start ik enkele dagen met het groepje van vorig jaar. Vervolgens krijg ik in Luang Prabang drie weken een nieuwe groep, waarin deze keer ook twee meiden vertegenwoordigt zijn. Als ik straks ook maar een vonkje "Maastricht 1983" kan overbrengen, is mijn opzet geslaagd.

Een overdosis energie en de overtuiging dat deze jonge kunstenaars in spe het gaan redden, zal straks uitwijzen waar het schip strandt.

Wellicht meert het later aan in Singapore of Amsterdam.Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
Bildet Gluck

"Bildet Glück" (3)
2010
olie-linnen
40-35 cm


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits