Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 27-05-16

Omdat ik nog wat nieuw werk naar mijn galerie in Den Haag moest brengen voor de huidige Amsterdam Art Fair en het weer behoorlijk aangenaam was, had ik met mijn partner besloten onze fietsen mee te nemen om stad en omgeving te doorkruisen. Den Haag is een aantrekkelijk uitgestreken, groene stad en met haar duinen uitermate geschikt voor prachtige tripjes, maar dat hadden we al vaker gedaan, dus werd het ditmaal Leiden. Ook niet voor de eerste keer, maar soms zie je niet wat je weet.

En hoewel de Randstad vol asfalt ligt, ervoer ik ook deze keer weer hoe het groen en het water meteen buiten de kern het lanschap domineren. Nu is het natuurschoon deze tijd van het jaar ook wel bijzonder mooi als de zon schijnt en de temperatuur rond de twintig graden ligt, maar zoals de menselijke hand in de ligging en bebouwing van de stad steeds overal zichtbaar is, is deze in het polderlandschap minstens zo herkenbaar. En toch; voor mijn gevoel heerst de natuur.

Frits, oud-fruitteler (80 jaar) maar nog dagelijks op het familiebedrijf in het Limburgse Helden, draagt de aarde zichtbaar in de kloven van zijn handen. Natuur- en klimaatbeheersing komen regelmatig ter sprake als we met familie aan de koffie (of een wijntje) zitten. En, het is immers 2016; bestrijdingsmiddelen!
We zijn er natuurlijk nooit helemaal uitgekomen, maar als iedereen zijn zegje gedaan heeft, sluit Frits glimlachend af met de opmerking: "Jongen, de natuur wint altijd".

En hoewel ik het vaak anders wil zien; zo bepaalt in de beeldende kunst het uiteindelijke beeld natuurlijk zelf of het overeind blijft.




Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)

Building a new nation

"Building a new nation"
2016
olie-zijde-board
56,5-47,5 cm


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits