Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 07-09-18

Het is 21.00 uur als we aanschuiven aan een klein tafeltje in de hoek naast een grote en zwaar brommende koelkast vol drank, tiramisu en andere lekkernijen. Rood-wit geblokt kleedje op een tafeltje waaronder ik mijn benen nauwelijks kwijt kan. Aan het uiteinde van het kamertje zit een wat ouder paar te genieten van brood en wijn. Naast ons verorberen vijf mannen van middelbare leeftijd luid gesticulerend hun avondmaal onder het genot van 3 karaffen water, witte en rode wijn. Het verbale gesteggel in combinatie met hun druk gebarende handen en grimassen, doet soms het ergtse vermoeden, maar ho.... dit is ItaliŽ.

Ooit moet Hij zijn laatste restje klei ietwat achteloos zo links en rechts in het Italiaanse landschap geworpen hebben. Zonder pardon, hoppakee tegen de meest steile bergwandjes. Zijn kleurapostel Mathias (toeval) heeft vervolgens deze gehuchtjes van mierzoete pasteltinten voorzien, waarna de druiven- en olijfoogst het aanwezige volk van het nodige genot kon voorzien. Helemaal af, laten zo!

Lavaggiorosso is enkele dagen ons verblijf aan de Italiaanse Bloemenriviera. Behalve de bedrijvigheid in dit toeristische kustgebied aan de Middellandse Zee, straalt de streek ook van trots, van ambacht, van "kijk-dat-hebben-we-toch-maar-mooi-voor-elkaar-hier".

Het is weldadig hier te zijn, maar in al zijn zelfgenoegzaamheid, ambachtelijke kunde en het zonovergoten klimaat, is het gevoel te vernieuwen, te ontdekken, te experimenteren ver te zoeken. Ze zijn er zelf eigenlijk ook best wel klaar mee.

Laten zo!Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
Lavaggiorosso

Lavaggiorosso
Italy
04-09-2018


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits