Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 14-09-18

Via het Parco della Cascine, gelegen langs de Fiume Arno, dat de stad Florence doormidden klieft, rijden we het centrum binnen. Bij het Centraal Station is het een drukte vanjewelste als we de rust opzoeken in de tegenoverliggende kathedraal Santa Maria Novella. Uit de hectiek van de mensenmassa met rollende koffers, cityplans en reisleiders met opzichtig wapperende vlaggetjes aan meterslange uitschuifbare antennes, valt de serene rust en koelte van de basiliek als een koude mist over onze schouders. Heerlijk.

Terug in de stad, is het aanpalende plein inmiddels afgezet; navraag leert dat opnames voor een Netflix serie aanstaande zijn. De menigte verzamelt zich nieuwsgierig langs de dranghekken, mobieltjes in de aanslag.

Voordat het spektakel gaat beginnen, naderen we de entree van het tegenoverliggende Museo Novecento aan het Piazza S. Maria Novella. Ook hier staat het personeel buiten om bovenaan de trap, met de Iphone in de aanslag, het moment suprême vast te leggen.

Eenmaal binnen is het aantal bezoekers op één hand te tellen. De Mexicaanse kunstenaar Jose Dávila (1974), heeft een kleine “kapel” in het oude gebouw ter beschikking gekregen om zijn sculptuur “Joint effort (VI)”, te etaleren.

De balans is terug.Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
Joint effort

"Joint effort (VI)"
2015
Glass, concrete, stone, ratchet strap
Jose Dávila


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits