Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 28-09-18

Per 2 oktober gaat Gallery Viewer officieel de lucht in. Meer dan 500 kunstenaars met hun werk en de daarbij behorende verhalen online, gelieerd aan hun eigen Galerie. Een mooie plek om beeldende kunst en de daarbij behorende kunstenaars te "ontmoeten" en eventueel te volgen in de Galerie.

Naast recent werk, is me door Gallery Viewer ook gevraagd naar "highlights", ouder werk waar ik nog steeds trots op ben. Lastig om mijn eigen werk op te splitsen in goed-beter-best, zeker als het werk uit een eerdere periode stamt. Maar ook wel een mooie vraag; je geeft jezelf toch behoorlijk bloot. En dat is wat kunst zou moeten zijn/doen.

Er komt nogal wat voorbij in 32 jaar schilderen, schrijven, performen etc. Soms is het werk zelf al weer verdwenen en rest enkel nog de herinnering. Maar toch; ergens blijft een afzonderlijk ding prikkelen in mijn achterhoofd.

1986. Geen geld, veel bravoure. Met olieverf maakte ik vier kleine schilderingen op board. GeŽmotioneerd verbeeldde ik het zeer plotseling overlijden van een dierbare (46 jaar). De wereld op zijn kop, gelinkt aan wat verdwijnt.

Meer nog dan het waarom, is het materiaal en de wijze van schilderen, de directheid en de abstract geordende sterrenregen zich gaan nestelen in mijn hoofd. Het beeld vindt zijn eigen weg.

Trots verankert in de daad, het gedane dat me verlaat.Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
Zonder Titel

Zonder Titel
1986
olie-board
23-29 cm


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits