Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 05-10-18

Dingen die verdwijnen.

Terwijl de een nog precies weet wat gebeurde, kan een ander zich er totaal niets meer van herinneren. De krant staat er de afgelopen jaren vol van, mede dankzij alle politieke perikelen in de VS. Niet zelden bekruipt me het gevoel dat dankbaar gebruik gemaakt wordt van zowel de leemtes als de herinneringen. Het doel heiligt de middelen.

In 1990 maakte ik een drieluik, getiteld “Middel-Smet-Kwaal”. Mijn partner, werkzaam in de ziekenzorg, maakte een opmerking over het nalaten van verdere medicatie bij een bewoner, aangezien het middel erger was dan de kwaal. Een prachtig thema, ook in de beeldende kunst. Wordt mijn werk echt beter?

Om dat te kunnen overzien, is het maken van een volgend werk noodzakelijk. En nog een, en nog een, etc. etc. Nu, bijna 30 jaar later, moet ik het antwoord nog steeds schuldig blijven. Met de tijd verandert niet alleen alles om me heen. Ik verander mee.

En mijn werk? Dat zal, afhankelijk van mens en omgeving, misschien zijn plekje vinden. Of gewoon verdwijnen, zoals alles.Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
But after a while

"But after a while"
2018
oil-board
142-127 cm


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits