Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 02-11-18

In Laos ontdekte ik het bestaan van geesten. Overal. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er huist wel een geest in, op of rond. Zolang je de geesten respecteert is er niets aan de hand, aanbidden of offeren mag ook wel eens helpen. Ze zijn een onderdeel van het dagelijks bestaan en reguleren het aardse leven op de achtergrond.

In elk geloof bepalen een aantal "strikte regels" wat wel of niet mag of kan. Gelukkig zit er bij nogal wat mensen behoorlijk wat rek in die regels. Dat maakt het samenleven een stuk gemakkelijker en biedt ook ruimte om een eigen interpretatie te geven aan alle rituelen. Bijzonder echter, is het ontbreken van toeval. Niet dat voor elk probleem een religieus verklaarbare oplossing geboden moet worden, maar toeval kom ik nergens tegen.

Tellen vormt een belangrijk onderdeel van mijn visuele werk. Ik gebruik getallen als opzet, als basis voor mijn schilderingen. Meestal weet ik na enkele dagen al niet meer waar ik de cijfers vandaan haalde; na de start telt het beeld. Hetzelfde getal of dezelfde letters monden steeds opnieuw uit in verschillende beelden.

Morgen doe ik hetzelfde, maar dan anders.
Toevallig.Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
Toeval 1

ZUIDERLUCHT

onafhankelijk maandblad voor
Kunst en Cultuur in
Zuid-Nederland en Vlaanderen
publiceert elke maand
een recente BITS

Toeval (1)
2018
olie-board
66-77 cmReacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits