Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 09-11-18

Op deze zonovergoten middag in november, verorberen we met genot je zojuist afgemaakte bouillonsoep in de buitenlucht onder het afdak, als het appje je bereikt van het einde van hun relatie. Als jong stel op mijn netvlies, een poos uit het oog verloren tijdens onze “opvoedjaren”, maar onlangs weer bijgekletst met een vriendengroepje.

Niks aan de hand.

Nu, enkele maanden later slaapt de één buitenshuis en is bij lange na niet duidelijk of de ander kan blijven. Een situatie waarin je juist niet wilt verkeren, wordt ons bij nader contact voorgelegd. En dit is nog maar het begin.

Ik heb in mijn leven nogal wat keuzes gemaakt, die ik met de kennis van nu geheid anders zou doen. Soms rationeel, soms gevoelsmatig. Of ik maakte de keuze niet en schoof het voor me uit. In dat laatste ben ik niet zo goed. Wellicht in de overige twee opties ook niet, maar gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer.

Om wat ruimte te creëren in mijn hoofd is het prettig zo nu en dan flink op te ruimen. Dat is dan weer puur rationeel natuurlijk, maar het voelt als een opluchting niet verankert te zitten aan “verkeerde beslissingen”. De boel eens flink opschudden en het vizier weer voorwaarts richten, doet goed.

Wat er was, is op papier heel eenvoudig weg te snijden.Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
Voelt goed

ZUIDERLUCHT

onafhankelijk maandblad voor
Kunst en Cultuur in
Zuid-Nederland en Vlaanderen
publiceert elke maand
een recente BITS

"Voelt goed"
2018
potlood-papier
32,5-25 cmReacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits