Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 03-06-16

Maandagochtend 10.21 uur. De hele ochtend strontregen. Vanochtend maar eerst de badkamer gepoetst en toen met plu Laika uitgelaten. Door de slagregen na 10 minuten broek al zeiknat. Nu in mijn atelier. Het is grijs en ik laat de TL-verlichting uit. Kijk naar mijn laatste werken. Mooi.

Spotify brengt het Balanescu Quartet met "The Island" ten gehore. Robinson Crusoe instrueert Friday zoals een slaaf ge´nstrueerd dient te worden. Hoe wordt je slaaf je vriend vraag ik me af. De muziek is speels, verhalend en verrassend meenemend. Zal ook wel aan mij in deze omstandigheden liggen. Laat me opnemen in mijn werk.

Voordat ik begin, ontdoe ik me eerst van mijn natte broek. Mijn trainingsbroek hangt nog over de stoel. Voel me goed in mijn "Tokkiebroek", zoals deze door mijn huisgenoten steevast wordt benoemd. Met wat citroengeel, olijfgroen en gebrande sienna meng ik een mooie legergroene, ietwat transparante kleur op mijn palet. Zo meteen begin ik aan de derde laag groen op een groot werk.

Op deze zo donkere dag, waar Robinson melancholisch zijn dagboekaantekeningen maakt met een traag tokkelende viool op de achtergrond, groeit het verlangen.
Zo'n "kan-me-niks-schelen-dag". Deze is van mij en ik ga heerlijk mijn dingen doen.
Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)

Tokkiebroek

Tokkiebroek


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Bits before