Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 23-11-18

Tijdens mijn tweede academiejaar in Maastricht (1984), treedt een wisseling van de wacht op in het docentenkorps van de autonome richting. Onder leiding van Felix van de Beek waait een geheel nieuwe wind door de afdeling, waarin ik me gewillig laat opnemen. Wat een verademing.
Dat blijkt een misrekening mijnerzijds; het overgrote deel van het zeer op leeftijd zijnde docentenkorps van de onderbouw was alles behalve gecharmeerd van deze “herziening”. Bij de een ging de deur voor me op slot, terwijl de ander me weigerde verder te begeleiden, mits ik……

Gisteravond zag ik de film van Queen. Mooi tijdsbeeld, herkenbaar. Hoewel de persoonlijke anekdotes, liefdesintriges en onderlinge strubbelingen tussen bandleden onderling en begeleiding me niet zeer realistisch lijken, blijft de puur individuele hang naar een “eigen” invulling van muziek, me zeer bij. Ongeacht de vraag of de band daarin geslaagd is, zou het ieders wens en streven moeten zijn, zich individueel te ontplooien, wat de gebaande wegen ook voorschrijven.

Stick to yourself, always!Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
Variaties

ZUIDERLUCHT

onafhankelijk maandblad voor
Kunst en Cultuur in
Zuid-Nederland en Vlaanderen
publiceert elke maand
een recente BITS

"Variaties"
2018
potlood-aquarel-papier
32,5-25 cm


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits