Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 07-12-18

Net voor de eeuwwisseling was ik bij de “onthulling” van een sculptuur in de tuin van een verpleeghuis in mijn dorp. Het betrof een familie-aangelegenheid waarbij de in Mexico wonende en oorspronkelijk uit Maasbree afkomstige kunstenaar Jan Hendrix een twintigtal zwart gepatineerde bronsblaadjes uit een vierkante betonplaat liet verrijzen.
Het openingswoord werd verricht door zijn broer die een, voor mij zeer herkenbare, anekdote uit zijn verleden ophaalde. Samen speelde hij met Jan als kind buiten in de zandbak, waarbij Jan kleine speelgoedautootjes via allerlei banen door een wereld van bos, land en stad tot in de uiteindelijke garage liet rijden. Daar waar Jan geheel opging in het avontuur onderweg, zag zijn broer…. enkel zand.

Ruim drie jaar geleden spande ik mijn laatste twee linnen doeken op. Sindsdien werk ik op board. De doeken zijn in het rek blijven staan, maar nu ik wat oude werken verplaats, hang ik ze even aan de wand. Vrijwel onmiddellijk zie ik mijn huidige beeltenissen (op het multiplex) opdoemen op het grofkorrelig linnen waarbij kleur en structuur een heel andere uitstraling gaan krijgen.

Voorlopig laat ik het in de zandbak van mijn hoofd.Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
Twee lege doekenZUIDERLUCHT

onafhankelijk maandblad voor
Kunst en Cultuur in
Zuid-Nederland en Vlaanderen
publiceert elke maand
een recente BITS

Linnen 50-50 cm (2 maal)
Atelieropname 05-12-2018


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits