Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 11-01-19

Het is al laat in de ochtend als de A27 het Gooimeer en Eemmeer klieft en ons naar de polder brengt richting Almere Stad. Het onlangs gegoten koolzwarte asfalt kadert het land in overzichtelijke blokken, waartussen de aantrekkende westenwind kleine kopjes op het water in de talloze kanaaltjes op doet stuwen. Een noordwester storm staat voor de deur.

Het blijft een merkwaardig gevoel te rijden waar nog niet zo lang geleden de Zuiderzee de schippers aan wal bracht. Met Amsterdam op een steenworp afstand, bevinden we ons in een gebied dat naast behoorlijk wat weide, akkerbouw en natuurschoon toch vooral opgespoten is om kantoren, schone industrie en huisvesting te bewerkstelligen.

In alles voelt dit landschap zo anders dan het (voor mij bekende) door de eeuwen heen zo traag ontstane Limburgse land aan de Maas. Waar tijd en tradities nadrukkelijk hun stempel op de direct zichtbare omgeving hebben gezet.

Op cruisecontrol glijden we de laatste kilometers over dit “gemaakt land” en verzinken mijn gedachten in wat er nog allemaal mogelijk is.
Dat is nogal wat.


Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
olie-doek, 2011

ZUIDERLUCHT

onafhankelijk maandblad voor
Kunst en Cultuur in
Zuid-Nederland en Vlaanderen
publiceert elke maand
een recente BITS

"Voorbij de tijd"
2011
olie-doek
60-60 cm


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits