Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 10-06-16

Veel van wat ik maak of doe, haalt het einde niet. Maar dat wil niet zeggen dat het van geen belang is, of is geweest. Om te komen tot iets dat uiteindelijk blijft staan, is het maken van fouten en uitprobeersels essentieel. Dat klinkt heel herkenbaar en dat is het natuurlijk ook.

Maar met het verstrijken van de tijd en het opdoen van (nieuwe) ervaringen , is het ook wel handig om niet steeds dezelfde (verkeerde) beslissingen te nemen. Functie en ratio nemen het dan vaak over van gevoel en intu´tie. Van alles dat blijft liggen is een nieuwe wereld te creŰren.

Laatst zei iemand tegen me: "Je maakt als kunstenar van niets, iets". Zelf heb ik eerder het idee dat "het" er al is, maar dat ik het oppak en een plek geef.
Door wat afstand te nemen (gewoon uit het zicht plaatsen), geef ik mezelf vervolgens de tijd om te kijken of het als beeld spannend en uitdagend blijft en niet louter als plaatje bij een praatje blijft hangen.

Gelukkig hoef ik niet te achterhalen waarom ik wat wanneer en hoe doe. Op zich wel interessant, maar totaal niet van belang voor wat ik maak. Alles wat door mijn hoofd spookt, be´nvloed weliswaar al mijn handelingen, maar het ontbreken van enige logica is eerder een voor- dan een nadeel.

Soms zou ik mijn hoofd wel even op willen bergen.
Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)

Performance Werk in wording

Performance "Werk in wording"
1987
Expo Janssen, Maastricht


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Bits before