Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 25-01-19

Het is 2037 als de “superbloedwolfmaan” zich weer laat zien. Tot die tijd moet ik het doen met de opnames die ik vanochtend vroeg (maandag 21 januari) maakte in de vrieskou achter het stalletje. Camera op het statief terwijl rond 5.45 uur de aarde langzaam geheel voor de maan schoof en het laatste schilletje licht verdween achter een oranjerode gloed. Heb tot 6.15 uur buiten gestaan om elke 2 minuten een opname te maken, alvorens ik met enige spoed naar binnen ging om nodig op te warmen.

Toen ik om 7.00 uur een rondje met Laika ging maken, was van het warme licht al weinig meer over. Een uurtje later nam de aarde nog slechts een hapje uit de vaalgeel oplichtende maan die spoedig het onderspit zou gaan delven tegen de ras opkomende zon in mijn rug.

“Superbloedwolfmaan”, wat een prachtige benaming van een natuurverschijnsel dat slechts enkele malen in een mensenleven te aanschouwen is.
Hoewel ik nog geen spiritualiteit in mijn aderen voel stromen, kan ik me best voorstellen dat menigeen bij het aanschouwen van dit plaatje, bovennatuurlijke krachten toeschrijft aan deze hemelse sterrenshow.

Wellicht denk ik er in 2037 heel anders over.


Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)

ZUIDERLUCHT

onafhankelijk maandblad voor
Kunst en Cultuur in
Zuid-Nederland en Vlaanderen
publiceert elke maand
een recente BITS

Superbloedwolfmaan
21 januari 2017
5.45 uur - 6.15 uur


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits