Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 29-03-19

Ik belde hem gisteren, ruim twee weken na het overlijden van zijn bijna 80-jarige vrouw. Het werd geen gesprek. Na zoveel jaren kinderloos samenzijn is de wereld plots zo ontzettend leeg, eenzaam en doelloos. Een tranende man aan de andere kant van de lijn, verlaten achtergebleven.

Hoe start je jezelf weer op, hoe kom je weer op gang, hoe worden je bezigheden weer enigszins  zinvol, hoe wordt je zijn weer net dat beetje meer dan enkel het broodnodige moeten van een hoogbejaarde, alleenstaande man? Ik sprak er met mijn partner over, maar verder dan wat diepe zuchten, kwamen we eigenlijk ook niet.

Buiten loop ik over het in pollen opstaande gras en zie de eerste knoppen voorzichtig aan de struiken groenen. Hoewel een kille wind de temperatuur eenvoudig onder de tien graden houdt, piept zo nu en dan een zonnestraal voorzichtig door het grauwe wolkendek. Wars van dit alles heeft de sierkers zich volop in bloei getooid. Duizenden roze bloemen steken weelderig af tegen de verder bladerloze takken.

Ergens wordt de draad weer opgepakt.


Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
26 maart 2019

ZUIDERLUCHT

onafhankelijk maandblad voor
Kunst en Cultuur in
Zuid-Nederland en Vlaanderen
publiceert elke maand
een recente BITS

Sierkers
26 maart 2019
Panningen


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits