Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 12-07-19

Wie wel eens gepunnikt heeft (en wie heeft dat niet) weet dat deze verfijnde ambacht bestaat uit een continu repeterend aantal handelingen. De beperktheid van zetten in combinatie met de eenvoud van het ambacht geeft het punniken een bijna meditatief karakter. En na vele uren arbeid levert het ook nog wat op!

Onlangs bracht ik mijn werk naar mijn Galerie in Den Haag voor een expositie. Op de A2 schoof het verkeer naarmate we Utrecht naderden langzaam steeds meer in elkaar. Massa’s mensen bewegen zich hier dagelijks als rupsen in enorme colonnes over het asfalt. “s Ochtends heen, ‘s avonds weer terug. Wellicht levert het ook voor mij dit keer wat op?

Nadat ik in de ochtend de kippen heb gevoerd, gaat er ongeveer een half uurtje voorbij voordat de huismussen en koolmezen uit de aanpalende beukenhaag tevoorschijn komen en in ras tempo het kippenkop binnenvliegen om zich tegoed te doen aan het meel. Ze fladderen er enkele minuten later ook weer gezamenlijk uit, heerlijk de vrije natuur in. Elke dag hetzelfde ritueel.

Het grootste deel van mijn leven bestaat uit een herhaling van zetten.
Wat het oplevert, doet er niet toe.


Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)

ZUIDERLUCHT

onafhankelijk maandblad voor
Kunst en Cultuur in
Zuid-Nederland en Vlaanderen
publiceert elke maand
een recente BITS

"Follow-upper"
2019
60-60 cm
olie-wol-board


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits