Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 01-07-16

1-7-86. Vandaag exact dertig jaar geleden. Getallen (en tellen) brengen ritme en structuur. Door er betekenis aan te geven, is het mogelijk een soort hi雛archie van data en formules te cre雛en, waarme orde en regelmaat en soms zelfs controle en beheersbaarheid ontstaat.
Toeval daarentegen, maakt het juist mogelijk binnen deze schijnbare orde, spanning en chaos teweeg te brengen. Uiteindelijk gaat het natuurlijk nergens over.

Maar in mijn hoofd blijven bepaalde cijfers onlosmakelijk verbonden met specifieke gebeurtenissen. Geen ontkomen aan. Wat voor ieder ander totaal onbetekend zal zijn, is voor mij onuitwisbaar beeldend.

Ieder jaar bezoeken we rond deze tijd het kerkhof met mijn familie. Mijn kinderen staan dan ook een minuutje bij mijn vaders graf die ze nooit gezien of gekend hebben. Hoe zie je wat je niet weet?

1򊐠6  Ontelbare malen al ge飊tegreerd in mijn beeldend werk. Soms zichtbaar, maar meestal totaal onherkenbaar. Op de een of andere manier wil ik het er toch in hebben. Niet zijn blijkt geen optie.

Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
Naast me

"Naast me"
2016
potlood-aquarel-papier
32-25 cmReacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits