Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 18-10-19

Het is bijkans middernacht als ik Laika nog wat meters gun achter de kazerne. We zijn zojuist thuis gekomen na een mooi jubileumfeest bij mijn galerie in Den Haag. Een welgevallige wind blaast de kermisdreun van buurdorp Beringe golvend over de akkers. Met een prachtige volle maan en een graad of zeventien is de winter verder weg dan ooit.

Ik slenter met mijn vader over de onverharde weg en wijs hem op mijn werk, ver weg op de muur aan de Toussaintkade, precies daar tegenover de Koninklijke Paleistuinen, ja, aan de overzijde van de gracht. Je kunt het niet missen pap, het monumentale pand is onlangs geheel uit de steigers gekomen na een grondige verfbeurt. Maar je moet wel even naar binnen; mijn schildering hangt links achter, om de hoek.

Bij het Tango Tankstation staart een gezette man me langdurig aan tot hij bemerkt dat zijn meter niet meer loopt. Aan de overzijde van de weg staan vier auto’s geparkeerd. Achter de glazen pui lopen drie jongens in neonkleurig tenue op de band, een jonge meid puft uit in een ongemakkelijke houding op de crosstrainer.

Een traan parelt over mijn wang, het was fantastisch dat jij er was, mam.

Galerie Ramakers; Wandschilderingen


Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
wandschildering

ZUIDERLUCHT

onafhankelijk maandblad voor
Kunst en Cultuur in
Zuid-Nederland en Vlaanderen
publiceert elke maand
een recente BITS

"Van binnen sneeuwt het zelden"
(wandschildering)
2019
houtskool-acryl-katoen
330-575 cm


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits