Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 25-10-19

Mijn partner is werkzaam in de gezondheidszorg, ze helpt en verzorgd lichamelijk en verstandelijk beperkte mensen die in kleine groepen gehuisvest zijn in een prachtige omgeving. Rust en regelmaat zijn ware ankers voor het welzijn van de bewoners. Afgelopen weekend was het mis. Bij Juul (midden twintig) waren de stoppen doorgeslagen. Zijn ouders hebben een nieuw huis gekocht, dus zullen zijn weekendjes straks elders gedeeld gaan worden.

Hoewel Juul geen flauw idee heeft hoe het nieuwe huis er ziet, waar het is en hij er slechts tijdens het weekend op bezoek is, is hij helemaal van slag. Hij slaat en schreeuwt de hele dag wild om zich heen en valt niet te kalmeren. Nooit meer terug naar zijn bekende stekkie.

Ons brein functioneert het beste als er niet teveel vreemde, storende en onverwachte prikkels binnen komen. Ook in een creatief proces is het raadzaam om een aantal zaken stabiel te houden, zodat gefocust kan worden op de speerpunten. Vergeet het sprookje van “die hemelse ingeving, die boodschap van binnen en die zogenaamde sturing door het onbewuste”. Het is en blijft gewoon een proces, een kwestie van doorgaan, trial and error en werken.

Als de knoopjes weer netjes op een rij liggen, ontwaart het netwerk zijn nieuwe thuis.


Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)

ZUIDERLUCHT

onafhankelijk maandblad voor
Kunst en Cultuur in
Zuid-Nederland en Vlaanderen
publiceert elke maand
een recente BITS

"Stay"
2019
olie-wol-board
38-40 cm


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits