Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 20-12-19

Met de kerst in aantocht, groeit het verlangen naar een vredige wereld. Een wereld in balans, een wereld in harmonie. De realiteit is verre van dat alles en ik vrees dat ik die allesoverheersende harmonie ondanks alle goede bedoelingen van zoveel oprechte mensen, niet meer mee ga maken.

Maar het kleine geluk speelt zich natuurlijk af waar je het niet verwacht. En dat is vaak veel dichterbij dan je denkt. Vorige week zag ik een film-documentaire van choreografe Ruth Meyer getiteld “Parallel” waarin “de verbeelding” centraal stond en werd uitgedragen door verschillende mensen uit de wereld van muziek, film en beeld. Om even stil van te worden.

In mijn eigen achtertuin groeit op de jeu-de-boul baan een rechthoek ter grootte van een grafzerk. Op deze donkergrijze ochtend kleurt het groene kader prachtig tegen de okerbruine aarde van de troosteloze baan. Een mysterieuze plek waar de herinneringen van 2019 bewaard worden tot de voorjaarszon van 2020 het mos straks weer zal verdrogen tot een ferme wind de pluisjes de hemel in zal blazen.

Neem me mee.


Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)

ZUIDERLUCHT

onafhankelijk maandblad voor
Kunst en Cultuur in
Zuid-Nederland en Vlaanderen
publiceert elke maand
een recente BITS

Jeu-de-boul baan
Panningen
December 2019


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits