Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 14-02-20

Terwijl de wind halverwege de week na de storm Ciara nog steeds over het boerenland jakkert, verandert de lucht continu van kleur en vorm. De natuur geeft dezer dagen werkelijk een showtje weg, maar je moet het wel willen zien.

Ik herinner me een najaarsstorm enkele jaren geleden. We hadden ons voorgenomen enkele dagen te fietsen in Noord-Holland, maar de aankondiging van de storm deed ons beslissen een strandwandeling te maken nabij Petten. Een enorm geraas kwam op ons af toen we de laatste duinhellingen voor de zee naderden. Boven gekomen zijn we achterste tevoren richting de beukende golven gelopen, maar na enkele minuten te zijn gezandstraald, hebben we de wandeling snel weer tussen de duinen voortgezet.

Om wat tekst weg te werken, sneed ik met een scherp mes een sjabloon uit een stukje karton. Het achtergebleven stuk bleef als een soort mal op mijn werktafel liggen; ik zag een boot tot me komen. Maar met de vorm eenmaal ter hand en op papier gezet, kwam het gestreepte patroon van mijn vaders pyjama boven drijven.

Maar je moet het wel willen zien.


Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
Werk op papier

ZUIDERLUCHT

onafhankelijk maandblad voor
Kunst en Cultuur in
Zuid-Nederland en Vlaanderen
publiceert elke maand
een recente BITS

"Idee"
2020
potlood-aquarel-papier
32,5-25 cm


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits