Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 06-03-20

Onverschrokken en met de blik op oneindig staart Matt Taylor, voormalig speler en huidig Team Manager Van Exeter City FC, hoog boven me de peilloze diepte in als ik via een morsig gangetje de bar van het supportershome binnenga, waar honderden fans zich warmen en “op temperatuur drinken”, voordat zo meteen de thuiswedstrijd tegen Crawley FC gaat beginnen.

We zijn enkele dagen in Exeter (GB) waar de plaatselijke FC momenteel de derde plek op de ranglijst bestiert in een competitie waarin elke week twee maal gespeeld wordt en 24 teams vechten om promotie/degradatie. Een complete ronde behelst dus 46 wedstrijden! Daar komen de vriendschappelijke en FA-Cup wedstrijden nog bij. En hoewel de FC in de Second League opereert (4e klasse), zijn het allemaal “profies”.

Onder het motto “één voor allen, allen voor één”, krijgen we een gevecht met veel lange ballen, tackles en verbeten duels voorgeschoteld op een geheel bemodderd veld waar een pass over de grond alle kanten uit springt. Hotsenknotsenvoetbal met een luidkeels zingende schare fans op de staantribune achter het doel. De scheids houdt zijn fluit vrijwel onafgebroken in zijn zak; geklaagd wordt er niet of nauwelijks.

Geheel verkleumd verlaten we na afloop het pittoreske St. James Park. Tien minuten voor tijd nog net de gelijkmaker (tegen de nummer zeventien) binnen gekegeld. Maar geen gezeur; op naar de volgende match over drie dagen!

Exeter City FC


Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
Exeter FC

ZUIDERLUCHT

onafhankelijk maandblad voor
Kunst en Cultuur in
Zuid-Nederland en Vlaanderen
publiceert elke maand
een recente BITS

Matt Taylor
Team Manager
Exeter City FC


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits