††††††† Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 10-04-20

Het is vrijdagavond rond 22.00 uur. Nadat het kaartspel aan de kant is geschoven, wordt er onder het genot van een drankje en kaasje nog wat nagepraat met de kinderen over de afgelopen dagen en weken. Gelukkig blijkt veel van wat we normaal zijn te doen, ook op andere wijze in te vullen of vorm te geven.

Als ik in bed lig, realiseer ik me dat dit de eerste avond zonder NOS-journaal, Nieuwsuur o.i.d. is geweest. Voor het eerst in weken geen cijfers over geÔnfecteerden, ziekenhuisopnames, IC-bedden en sterfgevallen. Geen grafieken, geen prognoses, geen vergelijkingen met China, ItaliŽ, Spanje of de Verenigde Staten.

Zaterdagochtend vroeg maak ik met Laika een lange wandeling. Hij is nu bijna 14 jaar wat aan zijn alsmaar vergrijzende pootjes en kop goed te zien is. Waar hij mijn rondje eerder zoín beetje dubbel liep en vooral vůůr me rond bleef rennen, drentelt hij nu voortdurend achter me, netjes op het pad, traag snuffelend.

Met een rustig drafje sluit hij weer bij me aan. Zijn sporen in het mulle zand zullen weldra verwaaien. Een leven drijvend op het moment.


Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
werk op papier

ZUIDERLUCHT

onafhankelijk maandblad voor
Kunst en Cultuur in
Zuid-Nederland en Vlaanderen
publiceert elke maand
een recente BITS

"Over een apart gemiddelde"
2020
potlood-aquarel-papier
32,5-25 cm


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits