Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 05-08-16

Zondagavond zat ik met een leuk gezelschap buiten bij de open haard. We hebben het makkelijk tot middernacht volgehouden; nootjes, kaas, wijn en een lekker knapperend vuurtje.
Daarbij kwamen ook de soms onverklaarbare dingen des levens voorbij. Mooi om te horen hoe iedereen daar toch een plek aan probeert toe te dichten. Te meer daar het geloof ons allen (al langer) geen soelaas meer biedt.

Met mijn inbreng van "het toeval" raakten de gemoederen weer eens heerlijk verhit. Zonder over goed of fout te willen oordelen; we kwamen er natuurlijk niet helemaal uit. Heerlijk.

Om te komen tot begrip, is het natuurlijk wel handig je te kunnen verplaatsen in de ander. Dat betekent dat je ook de beleving en ervaringen van die ander moet kunnen "beleven". Maar ook dat je in staat moet zijn jezelf even opzij te zetten, even uit schakelen. Kan dat?

Ik werk de afgelopen twee drie jaar op board en ben steeds meer met tape aan de slag gegaan. De opzet, het concept van eerdere verbeeldingen is verdwenen onder een driedubbele laag tape dat zijn eigen beeld vormt. De combinatie met de metalen nietjes, die zorgen dat de tape goed op zijn plaats blijft, geeft vaak prachtige composities.

Soms werkt het prachtig jezelf even helemaal weg te plakken.

Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
study tape on board

Atelieropname "Studies tape on board", 2 aug. 2016


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits