Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 25-12-20

In mei 2020 kwam het boek “Sing backwards and weep” van de Amerikaanse zanger/schrijver Mark Lanegan uit, waarin hij herinneringen beschrijft van zijn jeugd en het ellendig en harteloos bestaan in de punkrock-periode van de vroege jaren negentig. Niets of niemand wordt ontzien; wat een bak ellende, maar wat een prachtig boek!
Tegelijkertijd kwam zijn CD “Straight songs of sorrow” uit met wonderbaarlijk gevoelige songs waarin tekst en muziek, uitgekleed tot op het bot, verhalen over het (drugs)verleden in de allerdiepste krochten van deze rock&roll junkie.

Voor de lokale omroep P&M heb ik de afgelopen week meegewerkt aan een thema week waarin alle corona-getroffenen een hart onder de riem werd gestoken. Mijn bijdrage bestond uit een klein doek waarop het woord FREE verdwijnt onder 366 gekleurde streepjes, een abstract landschap waar in de bovenhoek enkele rode stippen weer los komen van het dagelijks bestaan.
Het werk krijgt een plek in het Pantaleon, de huisartsenpraktijk; een publieke ruimte voor een publiek werk.

Met zijn verweerde stem brengt Mark Lanegan in het melodieuze gospelblues-nummer “Eden lost and found” een weergaloze ode aan de vrijheid. Het allerlaatste lied op zijn album zet de deur weer op een kier.

Verzoeknummer voor P&M, uit de grond van mijn hart.

Eden lost and found - Mark Lanegan (Youtube)
Eden lost and found - Mark Lanegan (Spotify)


Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
Free

ZUIDERLUCHT

onafhankelijk maandblad voor
Kunst en Cultuur in
Zuid-Nederland en Vlaanderen
publiceert elke maand
een recente BITS

"Free"
2020
acryl-katoen
40-50 cmReacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits