Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 26-02-21

Momenteel lees ik de biografie “Elon Musk” (how the billionare CEO of SpaceX and Tesla is shaping our future) van Ashlee Vance, welke sterke overeenkomsten vertoont met ĘSteve Jobs” (Walter Isaacson) de legende achter Apple. Hoewel de hoofdpersoon door verschillende mensen uit zijn directe omgeving wordt beschreven, waarbij regelmatig ook de minder positieve karaktereigenschappen aan bod komen, spreekt uit alles toch een enorme waardering voor de visionaire kwaliteiten van de man.

Over een eeuw of zo zal blijken of alle ingenieuze vindingen inderdaad geleid hebben tot de enorme aardverschuivingen die nu gepredikt worden.
Wellicht heeft een volgend virus een veel grotere impact op ons toekomstig bestaan, blaast het klimaat ons omver, “overbevolken” we onszelf, of schieten we elkaar simpelweg naar de vaantjes in een totaal uit de hand gelopen derde wereldoorlog.

Een biografie schrijf je liefst als je de betreffende persoon nog in levende lijve aan de tand kunt voelen. Maar om een objectief en inzichtelijk beeld te kunnen schetsen, is het vaak veel beter de tijd zijn beloop te geven en met gepaste afstand een overzicht te bieden.

Of te zien wat er niet staat.


Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
oil on board

ZUIDERLUCHT

onafhankelijk maandblad voor
Kunst en Cultuur in
Zuid-Nederland en Vlaanderen
publiceert elke maand
een recente BITS

"Me the book"
2021
olie-wol-board
46-60 cmReacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits