Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 09-09-16

Als jonge pubers, medio 1976, kregen we op een doordeweekse dag van een wat oudere man het verzoek met wat vriendjes te flyeren in een wijk in ons dorp. Het betrof een of andere "Jehova-achtige" wereldbespiegeling, welke me niet is bijgebleven. Als beloning ontvingen we een aantal singels. Dat was natuurlijk niet verkeerd in een tijd waarin we net onze eerste grammofoonspeler hadden aangeschaft, maar nog niet in staat waren regelmatig plaatjes te kopen.

Helaas kregen we een tiental dezelfde singels. En wel van Beppie Bouwmeester. Met "Moeder laat je kindje leven" op de A-kant en "Morgen zal de zon weer schijnen" als B-kant. In no time lagen de plaatjes (evenals de folders) weer in de container.

Na een buiige zondag, komt de zon er op deze eerste weekdag weer lekker door. Het beloofd een mooie en warme septemberweek te worden. Maar ook een week die vrijdag eindigt met de eerste kuur van een kennis. En dat doet pijn. Omdat we het zelf in ons gezin 5 jaar geleden van zo dichtbij meemaakten, golven herinneringen ongewild door mijn hoofd. Het meest tastbaar blijft het beeld van je huid, zo zacht, geheel onthaard en glazig mintgroen op weg naar huis na de kuur. Als ik je hand nam, was je er niet. Wezenloos had tijd nog ruimte enige grip op je zijn.

Herinneringen die ik met plezier in de container zou willen mieteren. Maar mijn hoofd werkt niet altijd mee. Dan toch maar een keertje de B-kant van Beppie op de draaitafel.
Morgen zal de zon weer schijnen; zet hem op Lei en Annet!

Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
Morgen zal de zon weer schijnen


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits