Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 18-11-16

Panningen - Lettele. Zaterdag heen, zondag terug. Hoop dat het weer een beetje meezit, maar als de kadans er eenmaal is, weet ik dat ik vergeet.

Over enkele maanden hangt in Het Bouwhuis het werk dat nu nog zo dicht bij me staat. Alles op board en papier. Ik leg momenteel de laatste hand aan een groot meerluik, wat de noodzakelijke spanning voor een treffende presentatie actueel houdt. De rest is klaar.

Het is fijn naar een expo toe te werken en tegelijkertijd zelf wat afstand te nemen van de meest recente werken. Voor de opening (zondag 2 april 2017) schrijf ik derhalve een tekst welke ik samen met Machteld van de Putte vorm ga geven. De galerie heeft de expo geagendeerd als "Bits and Movements", waar ik me graag bij aansluit. De bits staan er al geruime tijd, aanstaande weekend de movements.

Ik heb daarvoor de weg van Panningen naar Lettele genomen. Met een gemiddelde van 25 tot 30 km/uur, ben ik een uurtje of 6 7 onderweg. Geen idee of dat me iets dichter bij mijn (beeldend) werk brengt. Ook niet of het tekstueel iets op gaat leveren.
De fysieke inspanning brengt mijn gedachten doorgaans wel tot andere beelden en herinneringen. Wellicht zijn het dezelfde beelden en herinneringen maar vervormen deze juist door de lichamelijke inspanningen en "het onderweg zijn", tot nieuwe inzichten en combinaties.

Ik heb er een tekening van gemaakt, letterlijk. Mooi binnen de lijnen, grijsblauw van buiten naar binnen, in aquarel. De kop is eraf.Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
Tekening van Panningen naar Lettele in aquarel

"Tekening van Panningen naar Lettele"
2016
potlood-aquarel-papier
32,5-25 cmReacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits