Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 08-09-23
De eerste jaren van mijn kunstenaarsbestaan werkte ik part time bij een komkommerteler, Sjaak bij een rozenkweker. We deelden het dorp waar onze ateliers gevestigd waren en hebben nogal wat uren zitten kijken, roken en kletsen over al onze werken en plannen. Enkele performances rolden uit onze koker waarbij beeld, geluid/muziek en tekst onze ideeŽn enigszins beteugelde. De wereld een grabbelton van kunst; onze wereld – onze kunst.

Bijna veertig jaar later toont Sjaak zijn sleutelwerken op papier bij Galerie PontArte te Maastricht. Behoedzaam, ingetogen en met oog voor detail laat hij me zien wat het voor hem betekent stil te staan bij de schoonheid en intensiteit van alledaagse snippers en krabbels. Alsof het hem overkomt, wat geenszins het geval is.

Bewustwording. Ik proef dezelfde Sjaak, maar voller van smaak. Aan de telefoon vertelde hij me deze week de komende jaren nog intensiever met zijn beeldend werk aan de slag te gaan. We tellen af en denken nog van alles te vinden. Hoop doet leven, tellen ook.

Galerie PontArte - Maastricht
8-9-10 september 2023Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)

Zout
magazine

onafhankelijk maandblad voor
Kunst en Cultuur in

Zuid-Nederland en Vlaanderen
publiceert elke maand
een recente BITS

Sjaak Korsten

"Counting"
2023
mixed media-paper
25-25 cm


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits