Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 03-11-23

Thuisgekomen sla ik de flyer nog eens open. “Gobsmack VI”, een werk van Han schuil neemt de vouwen van het papier eenvoudig over, alsof het werk zo bedoeld is. In Landhuis Oud Amelisweerd bezochten we een mooie presentatie van Schuils werk. Hoewel zijn werk zo nu en dan hevig concurreert met de aanwezigheid van het statige pand, komt zijn werk toch goed tot zijn recht.

Het eigenzinnig materiaalgebruik (lak en alkydverf op aluminium) knalt in grote formaten de ruimte in. Pas in tweede instantie zie ik achter de heldere kleuren en abstracte vormen een wereld van ogen, strips en MRI-scans die een zichtbare link naar de wereld om me heen vormen.

Relativerend is het einde van het video-interview bij de expo, als hij een hamer ter hand neemt die, voorzien van een beschermende laag noppenfolie, gebruikt wordt om na het uiterst nauwkeurige schildersproces, waarbij de verf in vele lagen aangebracht wordt, er eens flink op los te meppen.

Ik stel me voor hoe het voelt om na weken geconcentreerd schilderen al het voorafgaande letterlijk eens flink wat meppen te verkopen. Heerlijk!

Centraal Museum/Landhuis Oud Amelisweerd - Han Schuil Solo

Interview Han Schuil door Bart Rutten (artistiek directeur Centraal Museum Utrecht)


Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)

Zout
magazine

onafhankelijk maandblad voor
Kunst en Cultuur in

Zuid-Nederland en Vlaanderen
publiceert elke maand
een recente BITS

"Gobsmack VI"
2003
alkyd-lak-aluminium
Collectie Pim en Antoinette Polak


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits