Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 30-12-16

In mijn Bits van 29 april 2016 beschreef ik een bezoek aan het popfestival Torhout-Werchter waar Lou Reed als afsluiter zo'n enorme indruk op me had gemaakt. Daarbij kwam ook mijn toenmalige studie- en huisgenoot Ed voorbij, waarmee we (Ankie en ik) het festival bezochten.
Zo innig als het contact in mijn Maastrichter jaren met mijn huisgenoten was, zo snel verwaterde het in de jaren nadien. Een enkeling zag of sprak ik ooit nog wel eens, maar uitgerekend Ed, die mij het meest nabij stond, was ik helemaal uit het oog verloren.

Het plaatsen van de Bits was eigenlijk een directe aanleiding om zelf na al die jaren weer eens contact op te nemen. Enkele dagen en nogal wat mailtjes later bereikte me het bericht dat Ed er niet meer is.
Ik heb nog een korte overlijdensadvertentie van zijn werkgever gevonden met de datum van zijn overlijden 10-1-2013.

Vreemd en beklemmend om te ervaren dat met het "verdwijnen" van iemand, de herinneringen zoveel sterker op komen borrelen.
Behalve onmachtig, voelde ik me ook oerstom niet eerder toenadering te hebben gezocht.

Mijn studententijd is een geweldige en onuitwisbare periode in mijn leven geweest. Kort, energiek en beeldbepalend, maar ook een periode waaraan de dood is blijven kleven. Het was al de periode die ik afsloot met het plotseling overlijden van mijn vader; nu komt daar een hoofdstuk bij.

In de laatste Bits van dit jaar heb ik daarom een beeld opgenomen van een afgelopen zomer gemaakt twee-luik, getiteld "Zonder Hand".
Een afscheid, een groet, een gaan zonder ooit echt gedag te hebben gezegd.

Op naar 2017. Alle goeds.


Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
Zonder Hand

"Zonder Hand"
2016
olie-zijde-board
200-250 cmReacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits