Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 20-01-17

Voor mijn tekeningen en schilderijen gebruik ik vaak getallen met een persoonlijke binding (leeftijd, afstand etc.). Door deze direct in vorm en kleur om te zetten, ontstaat een verbeelding van een moment, herinnering of gebeurtenis. Waar wetenschappers data in grafieken visualiseren, vertaal ik echter zonder directe "betekenis". Van iets, naar niets, naar iets.

"Maar eigenlijk stelt je schilderen niet veel voor", zei onlangs iemand tegen me. En dat klopt natuurlijk helemaal. Ik denk dat deze opmerking letterlijk bedoeld was en dat doet me goed. Met hetzelfde gemak zou je kunnen zeggen; van niets, naar iets, naar niets.

Meer en meer, vallen de dingen uit elkaar (2016).
Ik begon met een titel welke in een ritmisch patroon van groene en rode blokjes vertaald werd. Al doende koppelde ik de patronen, halveerde sommige vierkantjes diagonaal en liet enkele vlakken open. Alles werd anders. De titel heb ik netjes weggeplakt, waardoor een mooie zwart-wit compositie aan het werk is toegevoegd. Ernaast heb ik geschreven wat tijdens het schilderen gebeurde.

Wat blijft staan is zelden de bedoeling.


Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
Meer en meer

"Meer en meer"
2016
olie-tape-board
200,5 - 122,5 cmReacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits