Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 31-03-17

Het is maandagochtend 7.00 uur als ik bij het tankstation mijn Boedelbak ga halen voor mijn expo-transport naar Lettele-Deventer. De zon komt voorzichtig op. Gepakt verlaat ik net voor 8.00 uur mijn atelier op weg naar galerie Het Bouwhuis. Ik heb wat meer meegenomen dan in de galerie geplaatst kan worden, maar in Deventer-stad heeft de galerie een tweede dependance waar ook recent werk wordt geplaatst. Aangekomen nemen we eerst een heerlijke kop koffie en praten even wat bij.

Dan alles uitzetten; toch altijd weer afwachten of de beelden in mijn hoofd enigszins overeenkomen met wat er nu staat. Het is een zeer zonnige dag en het licht valt fantastisch door de grote ramen voor en achter in de galerie. De samenwerking met Henriėtte (galeriste) verloopt prima en we hebben binnen drie kwartier al het werk in de galerie verdeeld. Nu alles nog ophangen.

Voordat Harm met boor, waterpas en schroefjes binnenkomt, zet ik nog even snel de eerste rij paneeltjes van mijn 36-luik "Der Mann ist wunderbar" uit. Oeps; het beoogde wandje is net iets te smal en bovendien komt aan de rechterzijde halfhoog een stekkerdoos uit de muur. Het puzzelen kan beginnen.
Met Henriėtte neem ik alle opties door; van dependance in Deventer tot het naastgelegen Praathuis. Tot slot rest enkel de optie het veelluik op te splitsen en zodoende het werk dat als blok is samengesteld gespreid te tonen. Ik wacht nog even maar weet eigenlijk al meteen; dat gaan we niet doen.

Er is ruim voldoende werk om met een beetje schuiven te herinrichten. Het geheel ziet er in deze karakteristieke ruimte en bosrijke omgeving fantastisch uit. Voldaan rij ik in de namiddag weer naar Panningen met het veelluik keurig opgeborgen in 6 kistjes in de Boedelbak. De dingen gaan zoals ze gaan.

Ik hoop jullie zondag a.s. allemaal (weer) te zien in Galerie Het Bouwhuis te Lettele. Behalve een afgewogen expositie met enkel recent werk, verzorg ik om 15.00 uur met Machteld van de Putte een performance ter inleiding van mijn solo-presentatie.
Welkom!Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
Achterwand

Galeriewand
Galerie Het Bouwhuis te Lettele

(Atelieropname "Der Mann ist wunderbar")


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits