Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 21-04-17

Woensdagochtend 8.36 uur. Het licht valt uit. Inderdaad, vorige week al een brief ontvangen van Enexis. Wegens werkzaamheden aan het netwerk geen stroom van 8.30 uur tot ......?
Na een flinke wandeling met Laika heb ik wel zin in een lekkere bak koffie om 10.30 uur, maar helaas, het netwerk ligt nog helemaal plat.
Gelukkig schijnt de zon en kan ik heerlijk op atelier achter een groot raam wat lezen en schrijven. Naast me staat een grote, wit-chocolade Paashaas. Gisteravond ontvangen van een cursiste op het einde van de schildercursus. Voor bij de koffie?!

In hartje Rotterdam staat "Santa Claus" (2001) van de Amerikaanse kunstenaar Paul McCarthy. Niet van chocolade maar van brons, niet wit maar zwart. Door zijn formaat, het materiaal en de plek waar hij staat (na enkele onbedoelde omzwervingen), transformeert het beeld van een kitscherige dertien-in-een-dozijn tuinkabouter, tot een prominent aanwezige sculptuur die voor niemand hoeft te wijken.

Daarvoor is mijn Paashaas toch wat te klein. Als er straks weer stroom is, zal hij rap "verdwijnen" met een heerlijk warme kop koffie.


Paashaas

Paashaas, chocolade


Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
Santa Claus, Paul McCarthy

"Santa Claus"
2001, brons
Paul McCarthy
RotterdamReacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits