Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 28-07-17

Vorige week fietsten we langs de BodenSee en passeerden in het Oostenrijkse stadje Bregrenz de Seebühne, een amfitheater met een in het water liggende bühne, waar deze zomer de opera "Carmen" (Georges Bizet, 1875) speelt. Het was zeer warm en zonnig, maar gezeten op de bovenste rang van de tribune woei een lekker fris briesje vanaf het meer.

Bijzonder dat het theater overdag publiek toegankelijk is en dat we vanaf tribunehoogte een mooi overzicht over het gehele terrein hadden. Architectuur ziet er van bovenaf altijd heel anders uit dan vanaf het straatbeeld. Dat geldt ook voor de omliggende pleinen en wandel/fietspaden.

Op het binnenplein (aan de achterzijde van het amfitheater dus) was het bloedheet en erg rustig dus. Midden op het pleintje staat een prachtig bronzen beeld ("Ready Maid", 2007 van Gottfried Bechtold) in een plas water.
Een katapult; omgekeerd.
Te midden van de strakke architectuur des te opvallender door zijn organische vorm en zijn oplichtende huid op deze bloedhete dag.

Behalve door het fotograferende stel aan de rechterzijde wordt het beeld omringd door een dertigtal lege stoelen. De sculptuur is het meer dan waard!Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
Beeld Bregrenz

"Ready Maid"
2007
Gottfried Bechtold

Sculptuur achterzijde amfitheater Bregrenz


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits