Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 03-11-17

Medio 2005 heb ik een poos met een gemengde (Belgisch-Nederlands) groep schilders enkele projecten ondernomen, onder de noemer Forward-Painting. Enkelen onder hen, wiens werk ik goed kon plaatsen, werkten samen met een galerie in Staphorst en tipten ook mij daar eens contact op te nemen. Zo gezegd, zo gedaan; enkele weken later "mocht" ik komen.

Staphorst ligt niet meteen naast mijn atelier (190 km), dus ik vertrok bijtijds en was daarom niet verbaasd aan een gesloten deur te arriveren, een kwartiertje voor de afgesproken tijd. De kalende galeriehouder opende de deur voor me in een koude en donkere ruimte. Naast de lichtschakelaar bij de deur stond een tafeltje met een koffiezetapparaat. Hij bood me thee, welke hij in het naastgelegen huis ging halen.

Gezeten in een kunststof kuipstoeltje met mijn winterjas nog aan, slurpte ik voorzichtig aan mijn thee, terwijl hij meteen het woord nam. Mijn werk had hij op internet bekeken en voor alle duidelijkheid stond hij erop met de mededeling te beginnen dat mijn stukken hem totaal niet pasten. Dan bestond daar in ieder geval verder geen onduidelijkheid over.

Voordat ik kon vragen waarom hij dan überhaupt een afspraak had gemaakt, opperde hij de stelling dat ik waarschijnlijk toch wel ergens in de buurt moest zijn, want wie rijdt nu dat hele eind voor een eenvoudige kennismaking?

Verkeerde man, verkeerde plaats, verkeerde tijd.


Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
Tussen de dingen door

"Tussen de dingen door"
2017
potlood-aquarel-papier
32,5-25 cmReacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits