Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 10-11-17

Symboliek. De wereld zit er vol van. Maar wat hier angstaanjagend werkt, kan aan de andere kant van de aardbol juist hartverwarmend zijn. Taal, vorm, kleur, klank en geur; allemaal middelen om een gevoel of boodschap op een min of meer toegankelijke manier over te brengen aan de ander.

Hierbij heeft de stropdas een "toppositie op wereldniveau". Het distantieert de directeur van het gepeupel, maar bindt evenzo collega's binnen een bedrijf of sportvereniging. Bruikbaar in allerlei karakteristieke kleuren en voorzien van prachtig geborduurde initialen of logo's, dient het kledingstuk ook nog als drager voor een ander. Multifunctionele symboliek dus.

Mijn vader droeg zelden een stropdas, maar ook zijn kledingkast was voorzien van enkele exemplaren. Vele jaren na zijn overlijden, ben ik ze gaan gebruiken in enkele van mijn werken op board. Materiaal, vorm en functie waren in eerste instantie mijn voornaamste aandachtspunten. Maar het bleven mijn vaders stropdassen. Voelbaar.

Aanvang 2017 heb ik het laatste werk gemaakt met het kledingstuk dat hij zelden droeg en waar hij eigenlijk totaal geen waarde aan hechtte.
Van alle symboliek was niets meer over; het bleef toch gewoon zijn ding.Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
Laatste stropdas

"Laatste stropdas"
2017
olie-zijde-board
70,5-60,5 cm


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits