Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 29-12-17

Tweedekerstdagwandeling

Met een drukke dag in het verschiet, loopt mijn wekker af om 7.30 uur. Meteen Laika aan de riem en het veld in. Het is nog duister als ik halverwege over het zwarte land naar de opkomende zon in het oosten kijk. De geplastificeerde bedden sturen mijn blik naar een sfeervol licht aan de horizon.

Alles ligt open.

Nadat ik de afgelopen dagen mijn stock-ruimte geheel heb uitgehaald en ontdaan van spinnenrag en in alle kiertjes de verdroogde pissebedden heb opgezogen, stond gisteren een plasje water op de vloer. Een miniem lek, ergens aan de rand van het dakraam in de entree van mijn atelier. Het betreft een plat dak, dus de plek waar het water binnen druppelt, is niet per defenitie de plek waar het lek zich bevindt.

Eerst een emmertje; oplossen na de kerst.

Als een half uur later het licht de duisternis definitief heeft verbannen, passeer ik het aspergeveld voor de tweede keer. De romantiek heeft plaats gemaakt voor asgrauwe tinten boven een kunststof landschap.

Voordat ik straks het dak op ga, wil ik nog even terug. Terug naar dat half uur eerder, naar het zwarte land onder die oplichtende hemel, waar ijzige wolken gestaag het luchtdek passeren en het variabele licht alles verhult.

Zo veel dingen die ik niet wil weten.


Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)

Tweedekerstdagwandeling

Tweedekerstdagwandeling 2017


Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits